Home » Tidligere nyhedsbreve » Nyhedsbrev d. 17. juni 2016

Nyhedsbrev d. 17. juni 2016

Hit-med-jobbet-header

Hvis du kender nogen, der færdiggør deres studie nu, er du velkommen til at videresende nyhedsbrevet til dem, og du kunne jo overveje at købe Hit med jobbet til dem som eksamensgave. Bogen koster 170 kroner påwww.hitmedjobbet.dk, så det er en gave, der er til at overse økonomisk.

Sådan scorer du jobbet som nyuddannet

”Hvordan skal jeg vise, at jeg har noget at byde ind med som nyuddannet? Jeg har jo ingen erfaringer,” er der mange dimittender, der spørger. Andre mangler viden om, hvor de finder de gode startjob til karrieren.
Jeg kan godt forstå, hvis de føler sig usikre. Især når de flere gange oplever, at arbejdsgivere foretrækker ansøgere med konkret erhvervserfaring.
Men bare rolig: Du HAR noget at komme med, selv om du er nyuddannet. Selvfølgelig har du faglighed, og selvfølgelig har du viden og en masse at give til arbejdsmarkedet. Du skal bare lære at vise og fortælle det på den rigtige måde. Det handler dette nyhedsbrev om.

hovedet-ud-af-busken

Det er nu, du skal have hovedet ud af busken og vise verden, at du er der, og at du har noget at komme med – også selv om det kan godt være svært for dig lige at se, hvor du har noget at byde ind med. Her er et par gode råd til, hvordan du kommer ud over rampen:

Nyuddannet: Vejen til succes med din ansøgning

Er du bare et blylod i arbejdsgiverens badedragt, eller har du noget at komme med som nyuddannet? Selvfølgelig har du da det – det gælder bare om at få vist det i din ansøgning. Det handler dette blogindlæg, som jeg skrev for et par uger siden, om. Læs det og få nogle bud på, hvordan du brænder igennem i din ansøgning, og hvordan du viser, at du er en interessant professionel person.

Hele forklaringen får du i min bog Hit med jobbet, som i bund og grund er en modtagerorienteret tilgang til ansøgningen. Du skal lade være med at gøre din ansøgning til en bevidstløs omskrivning af dit CV, men vise virksomheden, hvad den får ud af at ansætte dig. Det er faktisk ikke så svært, og det virker, for du får de værktøjer, der skal til for at skille sig ud fra de øvrige ansøgere. Også dem med erfaring.

Blogindlægget har også en lille animationsfilm, der giver dig de vigtigste pointer i Hit med jobbet.

Netværk og alternative karriereveje

Hvad har du af andre muligheder?
Har du overhovedet styr på, hvor sådan nogen som dig arbejder? Utroligt mange er fastlåste i en enkelt karriereforestilling og glemmer at se de alternative muligheder, der ellers er. Det er en skam, fordi den oplagte vej mange gange er overfyldt med konkurrenter til jobbene.
Æslet er næsten blevet pisket til døde med rådet om at bruge dit netværk. Men hvordan gør du helt konkret? Det har jeg skrevet lidt om.
Læs blogindlægget om at bruge netværket, og hvor du finder nye karriereveje med mindre trafik

Ny bog om den svære karrierestart

fra studie til arbejdslivBogforlaget Frydenlund, der også har udgivet Hit med jobbet, har lige sendt bogen ’Fra studie til arbejdsliv’ ud i verden. Den handler ikke om jobsøgning, men overgangen fra studielivet til arbejdslivet. Rigtig mange får noget af et kulturchok, og det er det, den handler om.
Fra studie til arbejdsliv er en interviewbog, hvor en række akademikere fortæller helt ærligt om deres oplevelser i karrierens begyndelse og deres måde at håndtere dem på. Hvis du er usikker eller ny i job, kan den gi’ viden om og indsigt i, hvordan du håndterer svære situationer, og hvordan du flytter dig videre.

Du kan købe bogen på www.hitmedjobbet.dk.

Optimer din LinkedIn-profil – og vær aktiv

Uanset om du er relevant for private eller offentlige arbejdsgivere, er det vigtigt, at du har en optimeret LinkedIn-profil. Hvis den er stærk, og hvis du i øvrigt er aktiv på en positiv og professionel måde, er der større chance for at blive opdaget og kontaktet ad den vej. Og der er jo flere og flere, der absolut ikke orker at modtage og behandle 500 ansøgninger til et job, så de hellere lige tjekker LinkedIn for at se, om der er relevante kandidater dér. Dig måske?
Jeg har lavet en lille materialesamling med 13 gode og læseværdige artikler om LinkedIn og LinkedIn-profiler. Der er masser af gode og lettilgængelige inputs imellem. Find dem i dette blogindlæg. Det er altsammen gode ressourcer – også med helt ny viden.

Og bare lige til sidst

Gå efter guldet – du kan godt. Vær åben over for nye måder at gøre tingene på, og arbejd målrettet og strategisk efter at finde det helt rigtige. Inde påwww.hitmedjobbet.dk finder du min blog med over 30 vigtige blogindlæg om jobsøgning, og du finder ekstra ressourcer, som du kan bruge gratis. Layoutskabeloner, tips og tricks til layout og en inspriationsguide til, hvilke spørgsmål du kan stille til arbejdsgiveren. Hvis du vil vide, hvad andre tænker om bogen, er der masser af anmeldelser af den.
Del nyhedsbrevet til alle, som mangler inspiration til at komme videre i karrieren.

Held og lykke med det.