Home » Kurser og foredrag

Kurser og foredrag

Nedenfor finder du eksempler på de foredrag og workshops, jeg tilbyder til fagforeninger, a-kasser, jobcentre, private aktører og virksomheder. Giv lyd, hvis du ikke lige finder det, der passer til jeres behov. Så laver jeg et specialtilpasset forløb eller foredrag.

Jobsøgning

FOREDRAG • Sådan skriver du den ansøgning, der skaffer dig samtalen – og måske endda jobbet. Vi tager udgangspunkt i Hit med jobbets hovedpointer og det, der virkelig gør en forskel, når du skriver ansøgninger. Hovedfokus på modtagerrettet kommunikation og din professionelle personlighed. (Varighed: 1½-3 timer)

MASTERCLASS / WORKSHOP • Hjælp jobsøgeren – Halvdags workshop for konsulenter, rådgivere og vejledere med fokus på at give værktøjer til at hjælpe jobsøgere med at formulere deres professionelle personlighed og skrive den gode ansøgning. Vi taler om konstruktiv feedback og de typiske forbedringsmuligheder, det er værd at kigge efter, når vi skal hjælpe ansøgeren videre på en god måde. Det er en fordel, hvis deltagerne på forhånd har læst Hit med jobbet, så vi kan gå hurtigt i substansen.  (Varighed: 2,5-4 timer)

KURSUS FOR JOBSØGERE • Den skarpe jobansøgning  – Kursus med to mødedage, der klæder deltagerne på til at skrive den ansøgning, der bringer dem til samtale. Jeg har afviklet og løbende udviklet kurset, så det svarer til arbejdsgivernes krav siden 2006. Anbefalet maksimum 24 deltagere. (Varighed: 2 x 5-6 timer)

DAG 1 • Fem timers kursus med tæt pakket program og input. Vi arbejder med fokuspunkterne [1] Offensiv skrivning, [2] Research, [3] Ansøgningens indhold og opbygning (herunder professionel personlighed) og [4] Layout. Kan med fordel forlænges med 1-2 timer for at skabe luft og plads til mere dialog og fordybning.

DAG 2 • Afholdes en uge efter første mødedag. Deltagerne afleverer en nyskrevet ansøgning dagen før og modtager feedback i plenum. Det vil sige, at alle får lejlighed til at læse og forholde sig til de øvriges ansøgninger. Vi afsætter gennemsnitligt 20 minutter pr. ansøgning excl. pauser, og vi arbejder med konstruktiv kritik med fokus på forbedringsmuligheder. Jeg plejer at sige, at deltagerne HØRER en masse på dag 1, men at de LÆRER en masse på dag 2. Der er mulighed for refleksion over egnes og andre ansøgninger, og det rykker. Der bliver mulighed for at repetere vigtige pointer undervejs, så deltagerne kan forholde sig konstruktivt til dem og bruge dem fremadrettet.

EKSTRA MULIGHED • Alle deltagere får efterfølgende tilbuddet om en skriftlig feedback på en ansøgning efter eget valg. Den tager udgangspunkt i punkterne layout, indhold, sprog og så med mulighed for generelle kommentarer og konkrete individuelle forslag. Som en del af feedbacken laver jeg minimum ét forslag til konkrete professionel personlighedsafsnit til hver deltager. (Jeg fremsender gerne eksempler.)

FOREDRAG/KURSUS • Tag jobbet til jobsamtalen  – 2-5 timer med masser af værktøjer og tips til, hvordan det bliver dig, der nagler jobbet, når du først er til samtale. Vi taler om forberedelse, kropssprog, strategi, budskaber, svar på typiske spørgsmål, formulering af hovedbudskaber og en masse andet. Kurset sætter dig i stand til at optimere din præstation, så du maksimerer dine muligheder for succes.

KURSUS/FOREDRAG • Research dig til jobbet  – Jo mere du ved om arbejdsgiveren, jo større er dine muligheder for at få jobbet. På kurset lærer du om, hvor du finder værdifuld viden, og hvordan du aktiverer den til din fordel i jobansøgningen og til jobsamtalen. Hver eneste dag falder tusindvis af jobsøgere igennem på manglende viden, og hver eneste dag er indsigt og forståelse det, der trækker ansættelseskontrakten i land. Tænk nu, hvis din research skaffer dig det allerbedste argument for at ansætte lige præcis dig.
Forvent et engageret og levende arrangement, hvor du får masser af viden og informationer. (Varighed: 1½-3 timer)

KURSUS/FOREDRAG • Et CV, der sælger varen  – Hvad skal dit CV indeholde, og hvordan sætter du det op, så det rammer plet hos din næste arbejdsgiver. Du lærer at målrette dit CV mod forskellige målgrupper, og hvor lidt der skal til for at gøre en betragtelig forskel. Vi taler om, hvordan du kan formulere de enkelte punkter og ser ode eksempler på CV’er. (Varighed: 1½ – 2½ time)

LYNFOREDRAG • En serie foredrag á 20-25 minutter – Koncentrerede og effektive foredrag med fokus på centrale emner i jobsøgningen. Vælg et antal til dit arrangement eller lad deltagerne stemme om, hvad de vil høre på stedet. Alle foredrag kan stå alene, så de er egnede til arrangementer, hvor deltagerne flytter sig.

  1. Motivationen får arbejdsgiveren til at tro på dig
  2. Lynkursus i research
  3. 5 ting, du ikke vidste om jobsøgning
  4. 6 stærke til dit CV
  5. En kvik intro til din professionelle personlighed

Vi kan sagtens lave andre temaer til lynforedrag, hvis I ønsker det.

Kontakt mig her eller ring på 50 10 90 10, så vi kan finde ud af, om I får glæde af et forløb.

 

Skriv, så du gør en forskel

KURSUS/FOREDRAG Skriv offensivt  – Et inspirerende kursus for de medarbejdere, der skriver til medlemmer, kunder, virksomheder, myndigheder og andre. I lærer at skrive, så modtageren føler sig inddraget og forholder sig til teksten. Grundlæggende er det samme princip, jeg bruger i Hit med jobbet – bare mere målrettet mod webtekster, forretningsbreve, salgstekster, rapporter eller …? Mulighed for at forlænge med en skriveøvelse med fælles feedback. Det øger udbyttet betragteligt. (Varighed: 1½ – 2½ time)

Rekruttering

FOREDRAG • Employer branding i rekrutteringsprocessen  – Der bliver hele tiden mere kamp om de dygtigste medarbejdere, og pilen peger opad: Det bliver sværere endnu. Forvent, at det bliver et problem at tiltrække kvalificerede ressourcer i fremtiden. Derfor er det vores opgave at fremstå som attraktive arbejdspladser. Den udfordring starter i rekrutteringsprocessen. Et dårligt forløb går i arv, og ansøgere, der har fået en dårlig behandling, deler den med deres netværk og husker den i mange år.
Oplægget giver dig viden om og indsigt i, hvordan I bedst griber rekrutteringsprocessen an og styrker jeres employer brand, så det alt andet lige bliver lettere at tiltrække dem, I gerne vil ansætte.
Arrangementet består af et oplæg med mulighed for debat og spørgsmål til foredragsholderen. Forvent et engageret og levende arrangement, hvor du får masser af viden og informationer. (Varighed: 45 minutter plus debat og spørgsmål)

Kommunikation

KURSUS/FOREDRAG • Skriv til nettet  – Sådan skriver du tekster til nettet, der involverer,aktiverer og rammer læseren. Der er kæmpe forskel på at læse på papir og læse på skærm, og derfor skal vi også skrive forskelligt til de to medier. Vi går praktisk til værks med masser af eksempler og relaterer indholdet til deltagernes konkrete behov og erfaringer. 2½ timer med mulighed forlænge med små øvelser.  (Varighed: 2 – 2½ time)

KURSUS/FOREDRAG • Virksomhedens e-mailkommunikation  – Vi har skrevet breve i flere tusind år, talt i telefon i over 100, men kun skrevet e-mails i omkring 20 år. Er der noget at sige til, at det så ofte går galt? Misforståelser, signalforvirring og ikke mindst tidsspilde er nogle af konsekvenserne. På dette kursus får I indblik i, hvad der går går galt, og hvad der skal til for, at I effektiviserer e-mailkommunikationen, så den giver resultater. (Varighed: 2½ time)

Selvfølgelig kan jeg tilpasse forløb inden for andre temaer med overskrifterne jobsøgning og kommunikation. Se f.eks. bloggen her på siden for at få inspiration til temaer.

 

Undervisningsfilosofi: Dialogbaseret undervisning

Jeg er ikke i tvivl: Dialogbaseret undervisning stikker til enhver tid forelæsninger og tavleundervisning. Så enkel er formlen for god formidling faktisk. Engagement og dialog skaber store resultater for deltagerne i et kursus.

Hvis kursister eller studerende deltager aktivt og kritisk i dialogen, er udbyttet mange gange større end ved traditionel undervisning. Udfordringen er bare, at det stiller krav til underviseren.

Det er ikke nok at møde op med en undervisningsplan på ti A4-ark. Den gode underviser forstår både stoffet og kursisterne og gør på den måde emnet vedkommende for alle. Så vedkommende, at deltagerne i undervisningen af sig selv tager aktiv del i den debat, der altid opstår.

Nogenlunde sådan er den filosofi, jeg har undervist efter i over 25 år – og altid med tilfredse kursister og flotte evalueringer. Uanset om kurset var for erhvervsledere, iværksættere, skribenter, ledige i alle matchgrupper, journaliststuderende, ildsjæle eller andre.