Home » Tidligere nyhedsbreve » Nyhedsbrev d. 29. juli 2016

Nyhedsbrev d. 29. juli 2016

Hit-med-jobbet-header

Derfor skal du gøre dig umage med din ansøgning

gør-dig-umage - Kopi

Når en arbejdsgiver bedømmer din ansøgning, er der mange faktorer i spil. Du bliver vurderet på mange forskellige skalaer. Din uddannelse og dine erfaringer er i spil for dem, der skal vælge mellem mange ansøgninger – det er indlysende. Men størstedelen af dem, der søger en stilling, er i virkeligheden kompetente til at udfylde jobbet. Som udgangspunkt ligger i tæt i kapløbet. Det er derfor, arbejdsgiveren er nødt til at bedømme ud fra andre faktorer, når de vælger, hvem de vil invitere til samtale. Det sker både bevidst og ubevidst, og det er derfor, du skal gøre dig umage. Hvis du rammer skævt og dumper på bare én ting, daler du sandsynligvis nedad i ansøgerfeltet. Eller med andre ord: Du skal have fokus på meget mere end bare dit CV og at fortælle om din baggrund, når du skriver en ansøgning. Her er et par af de ting, du skal gøre dig umage med:

Gør nu noget ud af dit layout

kursus

Du kender det udmærket selv. En grim og uordentlig reklame i postkassen får ikke nær så meget opmærksomhed som den, der ser professionel og indbydende ud. Derfor er det vigtigt, at din ansøgning fremstår indbydende og professionel. Også selv om du søger job som SOSU-assistent eller pedel og aldrig kommer i nærheden af en computer i arbejdstiden.
Du kan hente gratis layoutskabeloner til Word eller Open Office påwww.hitmedjobet.dk. Der er 12 skabelonsæt til både CV og ansøgning, og du kan selv tilpasse farver og skrifttyper. Og hvis du vil mindske risikoen for at ligne andre, kan du købe tre ekstra skabelonsæt for en 10’er.
Det har jeg skrevet mere om i blogindlægget:

Jo mere du ved, jo bedre står du

jo-mere-du-ved

Ville du nogensinde skrive en opgave til en uddannelse uden at sætte dig ind i emnet? Nej, for så ville du jo ikke have en reel chance for at bestå. Det samme gælder ansøgninger. En af de allerstørste dødsfælder for jobsøgere er, når de bare skriver ansøgningen ud af det blå.
Jo mere du ved om arbejdsgiveren, jo større er dine muligheder for at ramme plet, når du skriver. Fuldtræffere så godt som umulige, når du ikke ved nok om den, du skriver til. Derfor grænser det til det ubegavede, når så mange jobsøgere skriver ansøgninger uden at researche først.
Og du skal meget videre end til at læse stillingsopslaget og gå ind på hjemmesiden. Få inspiration til din research i de to blogindlæg:

Få styr på sproget

få-styr-på-sproget

Når vi læser en tekst, danner vi os et indtryk af den, der skriver. Sjov, begavet, sjusket, interessant, professionel, langtrukken, overakademisk, selvhøjtidelig eller ligeglad med kvalitet for eksempel. Der er en del af de labels, som du absolut ikke har lyst til at få hæftet på din ansøgning. Derfor skal du gøre noget ud af sproget – også selv om du ikke er dygtig til at skrive. Sørg for at få læst korrektur, sørg for at gøre sproget levende og sørg for at skrue ned for de trælse udtryk og lange sætninger med mange lange ord.
Men frem for alt: Sørg for, at din tekst er korrekt. Få styr på stavefejlene og på kommaerne. Måske er det både kedeligt og svært for dig, men utroligt mange hænger sig i sproglige unøjagtigheder og småfejl. De bliver simpelthen irriterede – og tro mig: Det er en rigtig dårlig plan.
Indtil videre er det blevet til fire blogindlæg om sproget i ansøgninger. Læs dem og gør noget ved det, for det kan løfte din ansøgning. Og selvfølgelig er der endnu mere input i Hit med jobbet:

Gør dig nu umage

Jeg ved godt, at det er irriterende for mange, men det der med at gøre sig umage gør virkelig en forskel for, hvem der ender blandt de 5-8 ansøgere, som får muligheden for at score jobbet. Derfor er jeg slet ikke i tvivl: Hvis du virkelig vil have det job, skal du gøre dig umage for det. Basta. Held og lykke med det. (Husk det nu: Held er tit noget, man arbejder sig til. 🙂

Hit med jobbet

Du kan læse meget mere i bloggen og købe Hit med jobbet til en go’ pris på www.hitmedjobbet.dk. Der er også anmeldelser af bogen og forskellige ressourcer til dig som jobsøger. Kig ind og kig rundt.

Hvis du kender nogen, du tror kan have glæde af nyhedsbrevet, er du selvfølgelig mere end velkommen til at sende det videre til dem.