Home » Tidligere nyhedsbreve » Nyhedsbrev d. 25. maj 2016

Nyhedsbrev d. 25. maj 2016

Hit-med-jobbet-header

ny-energi

5 strategier, der giver ny jobsøgningsenergi

Selvfølgelig har du trukket på dit netværk.
Og brugt timevis på at forbedre dit CV og følge op på ansøgninger.
Og optimeret din LinkedIn-profil.
Og søgt alle de ledige stillinger, der passer perfekt til dig.

Men måske er der stadig flere måder at gribe din jobsøgning an på. Eller rettere: der ER mange andre måder at gribe din jobsøgning an på.

Her kommer 5 strategier, som du måske kan bruge til at forny energien i din jobsøgning.

1. Læg jobannoncerne til side et øjeblik
Er du også ved at være træt af, at scrolle side op og side ned på alverdens jobsider i jagten på jobbet? De fleste leder efter det næste job online, men mange jobåbninger bliver aldrig offentliggjort. Find i stedet alle interessante virksomheder i dit område. Find ud af, om de snart skal ansætte nyt og introducer dig selv eller send en uopfordret ansøgning pr. mail.

Tips og tricks om uopfordrede ansøgninger:
Uopfordrede ansøgninger – måske din genvej til jobbet
Hvem skal have din uopfordrede ansøgning?

2. Vis, at du har noget at byde ind med, i en blog
Dét der skiller dig ud fra mængden og skaffer dig jobbet, er din evne til at vise din professionalisme. Lav en blog hvor du byder ind med viden og holdninger til dit fag. Måske anviser du løsninger på en kendt udfordring, eller måske præsenterer du ny viden, som du finder eller kender til. Du kan oprette din helt egen blog på wordpress.com eller endnu bedre: opret dine blogindlæg direkte på LinkedIn.

Blogindlæg om at skrive godt:
Din tekst skal på skrump. Fjern de overflødige ord
Noget (vigtigt) om at ramme din modtager
Verdens 3 bedste skriveråd

3. Undgå spildt arbejde
Mange jobsøgere overser, at jobopslaget godt kan være udløbet. Også selv om ansøgningsfristen ikke er nået endnu. Det sidste du vil, er at bruge en masse tid på en jobansøgning til en specifik stilling, for derefter bare at blive ignoreret. Kontakt en kontaktpersonen i annoncen eller HR. Du kan f.eks. sige: “Jeg har set jeres opslag til stillingen som […]. Min baggrund stemmer godt overens med den person i søger og jeg er meget interesseret, men jeg kan se, at opslaget har været oppe i et par uger. Søger i stadig kandidater, eller er jobbet besat?”

Derfor skal du være hurtig:
Virksomheden sætter ansøgningsfristen ud af kraft

4. Gå ind i et jobsøgningsnetværk eller lav dit eget jobsøgningsteam
Bliver hverdagen sur for dig, mens du søger job? Styrtdykker selvværdet, motivationen og energiniveauet? Eller savner du bare inspiration? Så er det på tide at slå dig sammen med ligesindede og hjælp hinanden. Det er vejen ud af de negative cirkler og spiraler. Om du går ind i PowerJobSøgerne eller Senior Erhverv, eller du selv finder en eller flere jobsøgningsmakkere er ligemeget. Det rykker.

Læs blogindlægget om at søge job sammen med andre:
Sammen er vi stærkest

5. Find de usexede jobannoncer og søg jobbet
Kedelige og usexede jobopslag fra kedelige og usexede virksomheder behøver ikke gemme på kedelige jobs og dårlige chefer. Det kan sagtens være indgangen til et nyt og spændende arbejde med fantastiske kolleger og en skøn boss. I mange tilfælde får du større ansvar, sjovere opgaver og bedre udviklingsmuligheder. Der kommer færre ansøgere til de kedelige jobannoncer, så konkurrencen er mindre. Hvad venter du på?

infografik-som-plakat

Hvad mener du? Infographics som plakater

Flere har spurgt, om jeg tænker på at lave nogle af vores infographics som plakater. De vil gerne hænge dem op i deres lokaler, hvor jobsøgere færdes. En enkelt fortalte også, at han har printet en af dem ud og har den på sin opslagstavle på kontoret. Jeg har hentet trykpriser hjem, og vi kan formentlig sælge dem for 20-40 kroner stykket. Derfor har jeg to spørgsmål til dig, som jeg gerne vil bede dig besvare:

1. Kunne du eller din arbejdsplads finde på at købe en infographic som plakat?
2. Nævn en-tre, du kunne være mest interesseret i at købe. (20 centimeter brede – op til 50 centimeter høje)

Du finder alle infografikkerne her

Skriv svaret som en kommentar nedenfor eller send det til mig på steen@hitmedjobbet.dk inden for de nærmeste 7 dage. Vi trækker lod om tre x to plakater blandt alle besvarelser, hvis der er interesse for, at vi trykker løs… Tak for hjælpen.


Hvad vil du gerne læse eller spørge om?

Har du emner, du gerne vil læse om i nyhedsbrevet eller på bloggen?
Har du konkrete spørgsmål om jobsøgning, du gerne vil have svar på?
Send dem til mig på steen@hitmedjobbet.dk. Så kommer dit emne eller dit spørgsmål i idéhatten, og sikkert med i et fremtidigt nyhedsbrev eller blogindlæg.