Home » Tidligere nyhedsbreve » Nyhedsbrev d. 17. februar 2017

Nyhedsbrev d. 17. februar 2017

Hit-med-jobbet-header

Kære læser…

Samtalens geniale spørgsmål

Er du vant til at høre noget af det her, når du beder om begrundelser for afslag?
  • Vi har valgt en ansøger med mere erfaring.
  • Der er en stor risiko for, at du kommer til at kede dig.
  • Dine kvalifikationer er for stærke til et job som det her.
  • Når vi ser på dit CV, bliver vi nervøse for, at du skifter job hurtigt.
  • Den kandidat, vi har ansat, passer bedre til vores kultur/aldersprofil/værdigrundlag.
Alt sammen begrundelser, det er til at bide sig selv i nakken over af ren ærgrelse, når du VÉD, at det havde været let for dig at imødegå indvendingen.

Du fik bare ikke chancen.

Derfor skal du TAGE den, når de nu ikke giver dig den af sig selv.

Bliv klogere af dine afslag

Måske spørger du allerede nu arbejdsgiveren, hvorfor du fik afslag, men udbyttet er begrænset? Eller også spørger du slet ikke?

Brug afslaget konstruktivt og få brugbart udbytte. Lær noget og bliv klogere på din jobsøgning. I stedet for at føle dig personligt afvist og uansættelig, kan du bruge spørgeteknikken, der gør dig klogere. Kom ud af den onde spiral ved at bruge blogindlægget om Albert Einstein og jobsøgning. Det indeholder spørgeteknikken, der giver dig den bedste viden om, hvad der skal til.

Ja tak. Lad mig læse det.

De stærkeste spørgsmål til arbejdsgiveren

Næsten alle, der gør sig kloge på jobsøgning, råder dig til at kontakte arbejdsgiveren telefonisk først.

”Ja tak, men hvad skal jeg spørge om,” lyder det helt naturlige spørgsmål. Og så er der meget ofte stilhed. På Hit med jobbets hjemmeside finder du nem inspiration til de gode spørgsmål. Dem, der viser, at du er fagligt kompetent, og som samtidig giver dig konkret og brugbar information om dit næste job og din næste arbejdsgiver.

Inspiration til spørgsmål? Hit med det!

Splinternyt kursus om research

I forrige uge havde jeg premiere på kurset ’Research dig til jobbet’ hos HK Hovedstaden. 3 timer tæt pakket med info og gode råd om, hvordan du bliver klogere på din næste arbejdsgiver. Og næsten lige så vigtigt: Hvordan du bruger den. De 43 kursister var så glade, at HK allerede har bedt mig komme tilbage i april. Denne gang med 120 deltagere.

Klik ind og læs mere om de mange foredrag, kurser og master class, du kan booke mig til. Og spørg gerne, hvis du har andre ønsker.

Jeg vil gerne vide mere om foredrag og kurser

Held og lykke med jobsøgningen.
Steen Kræmer

Vidste du…

At du kan få blogindlæggene fra Hitmedjobbet.dk som e-bøger? Kunne du tænke dig alle blogindlæggene fra hjemmesiden og fra LinkedIn samlet i to e-bøger (pdf)? Så finder du dem her til 20 kroner stykket. Lad mig se e-bøgerne