Home » Nyhedsbrev d. 30. juni 2017

Nyhedsbrev d. 30. juni 2017

Hit-med-jobbet-header

Vi punkterer to skrøner om jobsøgning

Jobsøgning har altid været omgivet af ”sandheder”, som har vundet hævd, fordi de er blevet fortalt ofte nok. I dag hjælper jeg dig med at skrotte to af de mest hårdnakkede skrøner:
1.    Headhunterne læser kun CV’et
2.    75 procent af alle job besættes via netværk
Ingen af de to udsagn holder vand. Faktum er, at langt de fleste headhunterne lægger vægt på begge dele, og at de fleste job stadig besættes via opslåede stillinger.

”CV’et er kun et faktatjek”

Thomas-Secher-om-CV_600xx

Thomas Secher, der er direktør for det århusianske rekrutteringsbureau AddValue er ikke i tvivl: Han læser CV’et, før han læser ansøgninger, men kun for at kontrollere, om de nødvendige kvalifikationer er til stede. Det tager 20-30 sekunder, og så går han over til ansøgningen, som han lægger meget mere vægt på.
Det fortæller Thomas i et interview, jeg lavede med ham for nylig.
Og det giver fuldstændig mening for mig. CV’et ser tilbage, mens den gode ansøgning ser fremad. Så hvis en arbejdsgiver vil blive klogere på, hvordan ansøgeren går til opgaverne, hvordan han/hun møder udfordringerne, og hvilke værdier han/hun har, er ansøgningen mest interessant.
Det er det vigtigste argument for ikke at gøre dit CV til en omskrivning af ansøgningen. For hvad ville logikken være i at sende to ens dokumenter frem, når du kan få både fortiden og fremtiden med?
Læs interviewet med Thomas Sechers spændende betragtninger på LinkedIn.

Skrot skrønen om netværk og jobsøgninginfographic-udklip

Hvis du går og tror, at netværk er den vigtigste kilde til nyansættelser i Danmark, bliver jeg nødt til at skuffe dig. Konsulenthuset Ballisagers rekrutteringsanalyse fra 2016 giver nemlig et helt andet svar. Netværk er nummer to, men opslåede stillinger er og bliver vejen til de fleste nye job.
Og selv om netværk stiger, stiger opslåede stillinger endnu mere på bekostning af andre rekrutteringskanaler. Eller med andre ord: Du slipper ikke for at have en stærk ansøgning og et godt CV i din fremtidige jobsøgning. I det hele taget skal du tage så mange kanaler i spil, som et er muligt.
Se fakta og læs blogindlægget om, hvordan arbejdsgiverne finder deres næste medarbejder, på Hit med jobbets hjemmeside.

Hit med jobbet-podcast på vej

I den første halvdel af juli udkommer første udgave af Hit med jobbets helt egen podcast. Sammen med radiojournalisten Mary-Anne Karas har jeg interviewet headhunteren Thomas Secher til et podcastafsnit om det perfekte CV. Glæd dig: Thomas’ holdninger til CV’er er både skarpe og interessante.
Hovedbudskabet er, at du skal gøre dit CV overskueligt, og at han skal finde alle vigtige informationer på side 1. Ingen gider lede efter tingene, og derfor skal du gøre dit CV effektivt.
Vores mål er at lave afsnittene korte og effektive uden hyggesnak. Fokus på indhold. Som nyhedsbrevsmodtager får du selvfølgelig besked, når podcasten udkommer. Så håber vi at følge op med flere afsnit hen ad vejen.

Hvordan får jeg mit første job?

3572796a-c62f-4c0c-8942-5fc799dc6868

Rigtig mange af sommerens dimittender mangler underskriften på deres allerførste ansættelseskontrakt, og mange har svært ved at ramme plet og sikre sig et arbejde, der passer med deres uddannelse.
Kender DU nogen, der har fortjent et eksemplar af Hit med jobbet i forsinket dimissionsgave, så bestil den på www.hitmedjobbet.dk/butik. Vi sender selvfølgelig bogen direkte til dimittenden, hvis du foretrækker det.
Læs også mine blogindlæg om lige præcis dét emne på bloggen.

Med de allerbedste hilsner
Steen Kræmer