Hvem skal have min uopfordrede ansøgning?

Hvem skal have min uopfordrede ansøgning?

Steen Kræmer Rasmussen Din ansøgning, Ikke kategoriseret, Jobsøgning, Research 2 Comments

Uopfordrede ansøgninger bliver hele tiden vigtigere. Virksomhederne tjekker deres netværk og mappen med de uopfordrede, før de slår en stilling op. Det er simpelthen for ressourcekrævende at læse flere hundrede ansøgninger, når ti er nok. Her er to gode råd til, hvordan du finder dem, du skal søge hos:

1. Gå efter det usexede

De store og kendte virksomheder i de ombejlede brancher med stor positiv mediebevågenhed står øverst på de fleste jobsøgeres ønskelister. Men er det nu også så smart? Næh. De får nemlig vanvittigt mange uopfordrede ansøgninger i forvejen, og så ligger du måske igen i en alt for stor bunke.

Glem dem. Gå i stedet efter de relevante virksomheder, der er knap så prestigiøse, knap så kendte og ligger knap så spændende. Søg hos en fabrikant i Korsør eller Hobro i stedet for en international spiller på Islands Brygge eller Århus Ø. Mange gange kan 30 kilometer gøre forskellen på, om en virksomhed får 200 eller 1 uopfordrede ansøgninger om måneden. Det, der umiddelbart virker knapt så attraktivt, kan hurtigt vise sig at være guld værd. Jobbet er lige så spændende, dit ansvar er garanteret større, og udviklingsmulighederne er de samme. Mindst.

2. Værktøj til uopfordrede ansøgninger

”Ja-ja Steen. Det er meget godt. Men hvordan finder jeg så de små virksomheder, jeg skal søge hos?” Svaret er let: Jobindex.dk har ’Værktøj til uopfordrede ansøgninger’ under kategorien Jobsøger. Lad os kalde det VUA.

VUA er en søgemaskine, hvor du indsætter dine jobmæssige, uddannelsesmæssige og/eller geografiske præferencer. Resultatet er en oversigt over alle de virksomheder, der har slået sådanne stillinger op siden 2007. Nu kan du se, hvem der bruger sådan nogen som dig. Og tænker du skridtet videre, ved du, hvilken brancher du med fordel kan sende ansøgninger til. Og så er det bare i gang.

Venstrehåndsarbejde? NEJ

Uopfordrede ansøgninger virker kun sjældent lige med det samme. Normalt ligger de noget tid – som regel flere måneder – før de bliver relevante. Derfor er det en god ide at skrive i ansøgningen, at virksomheden gerne må gemme den, så længe den vil.

Og husk: Uopfordrede ansøgninger skal stadig være motiverede og gennemresearchede. Nøjagtigt som en rigtig ansøgning. Brug din professionelle personlighed, som du kan læse meget mere om i Hit med jobbet.

Læs mere om, hvad uopfordrede ansøgninger kan gøre for dig.

Det betyder, at du stadig skal lave research, og at du stadig skal vide, hvorfor det er, at lige præcis den her virksomhed skal ansætte lige præcis dig. Set med virksomhedens øjne.

Her kan det være ekstra udbytterigt at ringe først – bl.a. for at finde ud af, om der er åbninger på vej. Læs mere om at ringe til virksomhederne – og hvad du kan spørge om.

Comments 2

 1. Hej Steen. Jeg er lige startet på at søge efter nyt job og har en ret klar idé om, hvad det er jeg gerne vil. Jeg overvejer derfor at bruge uopfordrede ansøgninger til at få kontakt med de rigtige arbejdsgivere på. Min udfording er, at den type job, jeg søger, primært er i det offentlige (jeg har tjekket via Jobindex’ værktøj :). Her er der som bekendt standarder for rekrutteringsprocessen, der skal overholdes, således at man ikke ‘bare’ lige kan springe den almindelige ansøgningsrunde over. Har du nogle gode råd til, hvordan man griber uopfordrede ansøgninger til det offentlige an?
  På forhånd tak – og iøvrigt tak for en masse gode og meget brugbare råd på din blog!

  1. Post
   Author

   Det sker faktisk, at nogen har held med at søge uopfordret i det offentlige, har jeg indtryk af. Jeg tror ikke, at det er alle overenskomster, der kræver, at alle stillinger bliver slået op. Spørg din egen faglige organisation, hvad de tænker om den slags. Er det relevant, og er det muligt?
   Under alle omstændigheder sker det tit, at offentlige arbejdspladser opslår en stilling, som de reelt allerede har besat. Som regel med en intern kandidat, men også med eksterne. Du kunne jo forsøge at ringe til deres personalekonsulenter og spørge om mulighederne, og hvordan de stiller sig over for uopfordrede ansøgninger. Det kan der i hvert fald ikke ske noget ved.
   Ellers har jeg desværre ikke så meget konstruktivt input. Håber det lykkes for dig. :o) Tak for pæne ord i øvrigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.