Home » Blog » Hvad skal du spørge virksomheden om?

ring-til-arbejdsgiver

Hvad skal du spørge virksomheden om?

Af Steen Kræmer Rasmussen

Ring på jobannonce

Stort set alle, der giver gode råd om jobsøgning, understreger, at udbyttet ved at ringe til virksomheden, før du skriver din ansøgning. Og det ér en god idé, det er jeg helt enig i. Der er bare det problem, at de gode råd ofte slutter lige der.

I bedste fald får du at vide, at du skal spørge om det, du er i tvivl om, og som du gerne vil have svar på.

Men hov: Min erfaring er, at spørgsmålene ikke kæmper for at bryde ud i dans på det indre lærred. Og så er det svært – for ikke at sige umuligt – at lyde begavet, charmerende og som det helt rigtige valg. (Tro mig. Jeg har selv prøvet at dumme mig ved ikke at have forberedt noget, da jeg som nyuddannet HA’er forsøgte at ringe til en virksomhed, der havde et job, der så godt ud. Av.)

Her finder du spørgsmål til arbejdsgiveren

På Hit med jobbets hjemmeside er svaret på dine ønsker måske, hvis du har samme problem som mig. Jeg har samlet 50 eksempler på spørgsmål, som alle kan varieres, så de passer til dig og det job, du søger. Der er med garanti inspiration til at lave en håndfuld gode spørgsmål, som du kan bruge til at styrke din ansøgning og dine muligheder for at sikre dig jobbet i den sidste ende.

Short break at work for some callings

Du har en fantastisk mulighed for at få svar på virkelig interessante spørgsmål, der kan hjælpe dig til at disponere din ansøgning. Så tænk dig om – og forbered dig. Lad være med at løbe an på, at du lige kan trylle noget op fra bukselommen undervejs.

Og husk for guds skyld, at du skal kunne se et formål med dine spørgsmål, og at ingen af svarene må være på virksomhedens hjemmeside eller på side ét i en googlesøgning. Så illustrerer du alt for tydeligt, at du ikke er i stand til at finde selv de enkleste oplysninger af dig selv.

Og så lige den mulige sidegevinst: Jeg har flere gange været ude for, at de kandidater, jeg underviser, kommer tilbage efter en opringning og meddeler, at de er blevet kaldt til samtale. dagen efter – før ansøgningsfristen udløber.

Husk også at du kan lære en masse af et afslag. Se hvordan her.

Bonustip: Skru smilet på

Jeg læste en gang en undersøgelse, der viste, at telefonsælgere, der smiler til sig selv i et spejl, mens de taler med potentielle kunder, sælger 65 procent mere end normalt. Man kan simpelthen ‘høre’ smilet. Jeg prøver det selv nu og da, og jeg kan mærke en tydelig forskel på, hvor imødekommende, min samtalepartner er. Og du vil også gerne gøre et godt indtryk, ikke sandt?

Så tag et spejl med hen til skrivebordet og send dig selv et stort smil, når du ringer. Det virker bare. Og træn det, så til sidst altid smiler, når du taler i telefon.

Her er spørgsmål til din næste arbejdsgiver

Steen Kræmer Rasmussen