Home » Blog » Lav en flot ansøgning. Kedelige og grimme ansøgninger får det røde kort

En grim eller kedelig jobansøgning kan sende dig direkte i NEJ-bunken. Hit med jobbet

Lav en flot ansøgning. Kedelige og grimme ansøgninger får det røde kort

Af Steen Kræmer Rasmussen

Det er med ansøgninger nøjagtigt som det er med en spændende date: Du vil gerne gøre et godt indtryk, ikke sandt?

Ville du nogensinde finde på at møde uvasket op i dit grimmeste tøj? Selvfølgelig ikke. Det er nok kun de allerfærreste, der gør sådan.

Derfor giver det slet ingen mening, at så mange er tilsyneladende er fuldstændig ligeglade med, hvordan deres jobansøgninger ser ud. Jeg skulle jo mene, at vi som jobansøgere forsøger at gøre et godt indtryk på vores kommende arbejdsgiver.

Alt hvad du sender til arbejdsgiveren sender nemlig signaler, som din modtagers bruger til at danne sig et førstehåndsindtryk af dig. Rigtig mange signaler. Du sender signaler med måde at skrive på, og du sender signaler med dit layout. En grim, kedelig eller intetsigende ansøgning kan sende dig over i den forkerte bunke af ansøgninger. Dem der ikke kommer videre. Uden at der er blevet læst et ord. Og jo: Det sker ofte.

  • Den grimme eller smagløse ansøgning sender et signal om dig som en person, der ignorerer god smag og er ligeglad med, hvordan han/hun præsenterer sit arbejde.
  • Den kedelige ansøgning danner et billede af dig som på tegningen til højre.

Måske er det uretfærdigt, at du som laborant eller sælger bliver bedømt på, hvordan din ansøgning ser ud, men sådan er det bare. Det er jo dig, der har valgt, hvordan ansøgningen og CV’et ser ud, og derfor fortæller det også noget om dig. Bevidst eller underbevidst.

Det er den primære årsag til, at du skal være grundig med dit layout. Og hvis du ikke lige kan trylle med tekstbehandlingsprogrammet, har Hit med jobbet et tilbud til dig:

Gratis skabeloner til en flot ansøgning og CV

Bogen har godt nok et kapitel med layouttips, men der er alligevel mange, der opfatter det som en uoverskuelig opgave at lave noget, der præsenterer dem godt.

Derfor har vi lagt 12 forskellige sæt wordskabeloner til ansøgning og CV på her på hjemmesiden. De er nemme og gratis at hente, og du kan let tilpasse tilpasse farvetemaer, skrifttyper og grafiske elementer, så du kan få dit helt eget udtryk på ansøgningen.

Hent den skabelon, du bedst kan lide, vælg et farvetema (eller tilpas det eksisterende, tilpas skrifttyper mv., indsæt dine personlige oplysninger og gem som skabelon. Så har du en præsentabel ansøgning, der sender gode signaler om dig til arbejdsgiveren.

Når du bruger Ansøgning + CV-skabelonen, får du et dokument, der passer perfekt sammen layoutmæssigt, og det sender også gode signaler, når det er sådan. Fremover kan du bruge ansøgningsskabelonen som dit personlige brevpapir.

Det er vigtigt at tænke på, at du skal vælge en skabelon, der passer godt til dig og den måde, du gerne vil vise dig selv frem på. Ikke nødvendigvis den af dem, der er mest moderne og fancy, men en der sender de helt rigtige signaler. Og tilpas farverne ud fra samme overvejelser. (Læs om farvevalg og farvernes betydning på hjemmesiden Farvernes betydning. Der kan du læse om, hvordan den typiske dansker opfatter forskellige farver.

NB Et kort stykke tid endnu giver jeg forfatterhonoraret i rabat på Hit med jobbet, hvis du køber den her på hjemmesiden. Det betyder, at du får den til 170 kroner – normalpris 199.

Steen Kræmer Rasmussen