Home » Blog » Opslag fra LinkedIn

Indlæg om jobsøgning og kommunikation fra LinkedIn

Opslag fra LinkedIn

Af Steen Kræmer Rasmussen

[OPDATERET MAJ/24]

Med jævne mellemrum laver jeg LinkedIn-opslag og -kommentarer, som ikke har nok indhold til at blive til artikler. Bookmark siden her, så du kan følge med. Jeg opdaterer jævnligt. Du kan også følge mig på LinkedIn gennem linket ude til højre.

Følg mig på LinkedIn

Skal jeg sende anbefalinger med min ansøgning/CV?

Spørgsmålet her har jeg fået med jævne mellemrum i alle de år, jeg har arbejdet med jobsøgning. Nu fik jeg endelig skrevet noget om det.

Glemmer du forberedelsen?

Når jeg taler med recruitere, hører jeg ofte om, hvor uforberedte ansøgerne er, når de møder op til samtalen. Det har jeg skrevet dette indlæg på LinkedIn om:

DUMT! Alt for mange ignorerer kandidat- og kundeoplevelsen

Jeg tager mig alt for ofte til hovedet, når jeg oplever, hvor elendigt virksomheder eller offentlige institutioner behandler mig. Min vigtigste konklusion er, at de er fuldstændig ligeglade med, hvordan jeg har det som kunde.  Det gav anledning til dette opslag.

Slår afslagene dig ud?

Det kan være hårdt at få afslag, når vi havde håbet på lige præcis dét job. Her er, hvordan du mindsker nederlagsfølelsen:

Hvad kan du tillade dig at gøre?

SPEJL! Læs her, hvorfor du skal kigge dig selv i spejlet, når du er i tvivl om, hvad du kan tillade dig at gøre.

 

Træn ChatGPT til at skrive ligesom dig

Det er i virkeligheden superenkelt og hurtigt at træne ChatGPT til at gøre det her.

Sådan gjorde jeg

Jeg fandt en skidego’ prompt fra Rowan Cheung på X. Den oversatte jeg så til dansk, så det kom til at lyde sådan her:

“Jeg giver dig mine egne tekster, og din opgave bliver at forstå og imitere min skrivestil.

Du begynder processen med at skrive ”START”. Derefter giver jeg dig et eksempel på en tekst, som du svarer ”FORTSÆT” til. Processen fortsætter på samme måde med en ny tekst og så med flere eksempler. Jeg giver dig et uendeligt antal eksempler. Dit svar bliver kun ”FORTSÆT”. Du må kun ændre dit svar, når jeg skriver ”FÆRDIG” til dig.

Derefter udforsker og forstår du tonen, stilen og kendetegnene ved min skrivestil baseret på de eksempler, jeg har givet dig. Til sidst beder jeg dig om at skrive en ny tekst om et bestemt emne. Her bruger du min specifikke skrivestil. “

Jeg skal nok varedeklarere, hvis jeg på et tidspunkt bruger andre tekster, ChatGPT har skrevet for mig.

Forhold dig kritisk til kunstig intelligens

Det siger ChatGPT om jobsamtaler

Faktisk kan AI overraskende meget, og på et tidspunkt valgte jeg lige at finde ud af, om ChatGPT er på linje med mig, når det kommer til jobsamtaler. Det er den:

Steen Kræmer Rasmussen