Home » Blog » Motivation: Er det jobbet eller pengene, der trækker?

Hvad tæller mest for dig, når du skal motivere din ansøgning? Penge eller arbejdet?

Motivation: Er det jobbet eller pengene, der trækker?

Af Steen Kræmer Rasmussen

Jeg faldt over et interessant blogindlæg fra George Anders fra Forbes Magazine i aftes. Han skriver om din motivation for at få jobbet. Vil du have arbejdet, eller vil du have lønnen?, spørger han. Og konklusionen er klar: Hvis ikke du kan vise, at du virkelig vil have netop dette job på netop denne arbejdsplads, så er du fortabt. Du skal både vise, at du VIL, og at du KAN.

Hans artikel passer perfekt ind i danske forhold. I Danmark efterlyser arbejdsgiverne, at ansøgerne er i stand til at motivere deres ansøgninger bedre. Meget bedre.

Standardmotivationen, som mange blindt lirer af, lyder nogenlunde sådan her: ‘Jeg søger jobbet hos XXX, fordi I er en spændende virksomhed, som jeg gerne vil arbejde for’.

I dette blogindlæg finder du et af de vigtige råd til, hvordan du undgår at svække dine egne udsagn, når du skriver.

Breaking news: Du skiller dig ikke ud, når du bruger standardtekster

Egentlig underligt, at så mange bare lirer noget i den stil af sig, for det virker ikke. Slet ikke. Jeg garanterer, at modtageren gaber og glor uinteresseret ud af vinduet, når de læser den del af din ansøgning. For du skiller dig ikke ud. Du gør dig ikke interessant, og du viser ikke, hvorfor du synes, at virksomheden er spændende, og hvorfor du gerne vil arbejde for den.

Der er med andre ord tale om en ikke-motivation.

Er det penge, der er din motivation for at søge jobbet, eller trækker arbejdet og virksomheden? Vis det.

Foto: Pictures of Money / Flickr.com

Først og fremmest skal du gøre dig klart, hvordan det er, virksomheden er interessant for dig. Og hvorfor jobbet er det. Vær konkret og tag gerne udgangspunkt i arbejdsgiverens selvopfattelse, som du har afdækket under din research. Hvad er den stolt af? Hvad gør den anderledes end konkurrenterne? Så har du et langt bedre grundlag for at lave den motivation, som virksomheden bliver lun om hjertet ved at læse.

Du kan læse meget mere om det i min bog Hit med jobbet, som lige er udkommet på Bogforlaget Frydenlund. Du kan f.eks. købe den her fra bogens hjemmeside eller hos din sædvanlige bogpusher. Med den i hånden og masser af sved på panden kan du skrive den jobansøgning, der skaffer dig samtalen.

Steen Kræmer Rasmussen