Home » Blog » Sammen er vi stærkest

Teamwork jobsøgning

Sammen er vi stærkest

Af Steen Kræmer Rasmussen

[ANIMATIONSFILM] Bortset lige fra et par spredte møder på jobcentret eller i A-kassen står de fleste ledige fuldstændigt ensomme i deres jobsøgning. Ingen at få hjælp af, ingen at få inspiration fra og ingen at juble (eller græde) sammen med.

Så er det, at mange af os taber modet og langsomt taber troen på, at det kan lade sig gøre. Det fik jeg lyst til at skrive et blogindlæg om, da jeg så denne lille video med tre små, skønne animerede tv-reklamer. For der er nemlig løsninger på det med ensomheden som jobsøger. Men nyd lige filmen først:

Når du står alene, kan alt være svært, men når du står sammen med andre, kan tingene lade sig gøre. Som slutbudskabet i hver film er: “It is smarter to travel in groups”. Og mit budskab her er fuldstændig klart:

Jobsøgning er nemmest sammen med andre

Alenerollen er fin nok de første par uger, men når afslagene begynder at ramle ind i din inbox, bliver det sværere at holde gejsten og troen på, at det kan lykkes.

Så find en makker – eller flere – og slå jer sammen om jobsøgningen. Arbejd fra samme fysiske sted eller hold møde to-tre gange om ugen. Her kan I opdatere hinanden på fremskridt, research, og nye jobåbninger, I kan udvikle budskaberne i jeres ansøgninger sammen, I kan inspirere hinanden, I kan læse korrektur og give feedback, I kan … tjah … rigtig meget sammen.

Og I er i samme båd, så I har en gensidig interesse i at hjælpes ad mod jeres fælles mål.

Formaliser samarbejdet og skriv evt. en lille kontrakt om, at I leverer minimum 37 timers seriøs jobsøgning om ugen, at I står til ansvar over for hinanden, og at den første, der får arbejde, fortsætter med at hjælpe, til alle er i job. (Jeg vil frygtelig gerne se den aftale, I laver, så jeg kan lave en ny version og dele den med andre jobsøgere.)

Og ja: I er et team, der i fællesskab leder efter arbejdspladser. Derfor holder I hinanden til ilden.

Hvor finder man så sine jobsøgningsmakkere? Spørg f.eks. A-kassen eller jobcentret om hjælp til at finde nogen, slå dig sammen med nogen af dem, du er på aktiveringskursus med, eller lav et opslag på LinkedIn og/eller Facebook. Er du nyuddannet kan du overveje, om du skal gå i kompagniskab med en eller flere studiekammerater vel vidende, at I konkurrerer om de samme job.

Op med øjnene og ud med antennerne. Så dukker der noget op, hvis du tager initiativ.

teamwork2

Jobsøgningsnetværk giver resultater

Der er en række formaliserede jobsøgningsnetværk rundt om i landet, og der dukker hele tiden flere op. De mest kendte er nok Powerjobsøgerne og SeniorErhverv. Begge består af engagerede og proaktive jobsøgere, der hjælper hinanden med at sparke dørene ind hos arbejdsgiverne, netværke og gøre opmærksom på hinanden. Og det virker faktisk, men du skal gå fuldblods ind i arbejdet. Eller knækker ideen om, at I er stærke sammen.

 

Eneste adgangskrav er, at du vil gøre en seriøs indsats, og for SeniorErhvervs vedkommende, at du er over 50. læs mere på på de to organisationers hjemmesider. Der kan du også finde ud af, om der er en gruppe i din by. Og spørg så jobcentret og din A-kasse, om de har kendskab til andre lokalt forankrede jobsøgningsnetværk.

Det her er en VARM anbefaling. Undgå at stå alene. Det hjælper på humøret og energien – og derfor  også på mulighederne for at sætte tænderne i det der pokkers job.

Steen Kræmer Rasmussen