Home » Blog » Find dine søgeord til LinkedIn

Ved du, hvilke søgeord du skal bruge på din LinkedIn-profil?
Her har du opskriften på, hvordan du finder dem:

Find dine søgeord til LinkedIn

Af Steen Kræmer Rasmussen

For noget tid siden modtog jeg en besked fra en tidligere kursist, der fortalte mig, at hun er blevet fastansat efter lang ledighed. Stærkt. Arbejdsgiveren havde fundet hende på LinkedIn.

“Hun brugte LinkedIn’s søgefunktion, hvor hun søgte på et ord, og jeg var så den øverste der kom frem,” skrev hun til mig. A havde fundet frem til, hvad der var vigtigt for hende at have med i profilen. Hvad hendes næste arbejdsgiver kunne finde på at søge på, når han/hun skulle lede efter nye medarbejdere på LinkedIn. Og det er der altså flere og flere, der gør for at få et overblik over potentielle kandidater.

Ved du, hvilke søgeord du skal bruge på din LinkedIn-profil?

Her har du opskriften på, hvordan du finder dem:

Hvilke søgeord finder arbejdsgiveren dig på?

Mange vælger at bruge ‘dynamisk’, ‘forandringsparat’ og andre personlige egenskaber, men det er altså IKKE dem, recruiteren bruger, når han eller hun skal finde en ny laboratorietekniker, elektronikingeniør eller content specialist. De leder udelukkende efter faglighed på dette stadium af deres searchproces.

Prøv at gå på Jobindex og find 5-10 jobannoncer, som er relevante for dig. Hvilke faglige kompetencer, som du har, går igen?

Dem skal du sørge for at have i din profil, for det er kompetencer, der er efterlyst på arbejdsmarkedet. Der er god sandsynlighed for, at din næste arbejdsgiver bruger dem i sine søgninger på LinkedIn.

Måske skal du bruge dem i din overskrift, måske skal du bruge dem i din beskrivelse, måske i beskrivelserne af dine tidligere ansættelser, og du skal i hvert fald sørge for, at du har dem i din oversigt over kompetencer. Gerne alle steder, hvis de er centrale nok.

Så er der meget større chance for, at du dukker op højt oppe i søgningerne.

Steen Kræmer Rasmussen